Pavle Grbović, član Predsedništva PSG, komentarisao je za dnevni list Danas izjavu Aleksandra Vučića da će sastav novog saziva izvršne vlasti biti poznat početkom septembra.

Autokrati Vlada nije potrebna, očigledno nije potreban ni parlament. Svi znaju da Vlada niti vodi niti sprovodi politiku, već da to u ime Aleksandra Vučića radi Srpska napredna stranka. Njegovu volju i interese te političko- kriminalne grupacije sprovode njihovi partijski kadrovi - od direktora i funkcionerčića javnih preduzeća, vernih sakupljača kapilarnih glasova, preko Kriznog štaba, direktora medijskih kuća, vlasnika televizija i tabloida, sudija i tužilaca.

Svi znaju da od njih zavisi ko će dobiti posao, a ko otkaz, ko će dobiti subvencije, koliko će im platiti za otkup voća i povrća, da li će vam dete biti upisano u vrtić, hoće li vam lečiti roditelje ili će čekati na pregled devet meseci. Praktično nije ni bitno ko je ministar, jer kada vas na poslu pritiska ili zastrašuje naređeni, taj ministar vas svakako neće zaštiti i potpuno je svejedno kako se on zove. Vlada je običan dekor, utočište za pothranjivanje ambicija i sujeta partijskih kadrova koji čeznu za medijskom pažnjom. Zato se i odugovlači, da bi ih držao u neizvesnosti i podsticao ih da mu se dokazuju. A stvarni centar moći radi punom parom.

Na delu je unapređeni fašistički model vladanja u kom je osnovni kriterijum stranačka pripadnost. I taj model funkcioniše zastrašujuće efikasno. Imajući u vidu sa kakvom mašinerijom je suočeno naše društvo, mi nemamo pravo da se bavimo vođenjem estetskih rasprava o tome ko je lepši, pametniji, duhovitiji i u kojim formama treba da deluje opozicija.