Pokret slobodnih građana 6. oktobra na Trgu Republike u Beogradu organizuje prvi politički miting  čiji je zahtev da izbori budu pošteni, a ne da vlast bira samu sebe.

Kako za Danas kaže Saša Janković, lider Pokreta slobodnih građana, građani Srbije zaslužuju poštene izbore, na skup PSG su dobrodošli svi koji taj zahtev podržavaju, a govornici neće biti političari, već javne ličnosti.

- Pozivamo sve ljude koji hoće da biraju slobodno, i da budu birani pošteno, da se okupe u petak, 6. oktobra, u 18 časova na Trgu Republike u Beogradu, kaže Janković za Danas.

- Srbija i svaki njen grad i selo, svaki čovek u Srbiji zaslužuju i imaju pravo na poštene izbore - pod svetlom slobodnih i nezavisnih medija, bez peglanih listića, pretnji, ucena, lažnog naseljavanja, fantomki, crnih džipova, bugarskih vozova i ostalih prevara. Pravo da biraš i budeš biran na slobodnim i poštenim izborima je ljudsko pravo, preduslov svake politike. Institucije koje bi trebale da nam to pravo garantuju su otete i za poštene izbore moramo se izboriti demokratskim javnim pritiskom. U protivnom, vlast će birati samu sebe, izbori će i dalje biti farsa. Okupljenima se neće obraćati politički lideri već istaknute javne ličnosti. Pokret slobodnih građana neće posebno zvati bilo koju političku organizaciju, niti će bilo koja biti sprečena da se na skupu pojavi. Izbori ne pripadaju ni vlasti ni opoziciji - izbori pripadaju građanima, ističe Janković.

 


Izvori: