Došao sam danas da vas pozdravim u ime 12 hiljada policajaca, članova Policijskog sindikata Srbije, kome je ovih dana „Doktor“ zabranio da bude sindikat i na jedan razbojnički način nam oteo reprezentativnost –  samo zato što mi smatramo da je policiji mesto sa svojim narodom! Zato što smatramo da lopovi treba da budu u zatvoru, a ne u foteljama. Krenuli su u hajku da plaše i narod i policiju. Šta da očekuje narod ako plašite sopstvenu policiju? Ako zabranjujete sopstvenoj policiji da brani narod? Niste se vi grčili po rovovima i hvatali za vrat sa kriminalcima nego mi! I mi moramo da čuvamo svoj narod i svoju državu, a vi nam obećavate iz dana u dan i šaljete nam poruku da ste za „bolje sutra“. Sa kim? Sa kriminalcima u vašim redovima koji idu za vama i slikaju ovaj narod?
Mi pored „Doktora“ u MUP-u imamo i bivše spikerke, koje bolje znaju zakone od najeminentnijih advokata u ovoj državi. One se pitaju! Juče pocepanih cipela i polupanih telefona, a danas u skupocenim BMV-ima i po najluksuznijim destinacijama u svetu. One se tamo odmaraju sa našim novcem!  A mi to ne smemo da kažemo! Mi ne smemo da kažemo da vrh Ministarstva i sva ovlašćena službena lica koja rukovode Ministarstvom čine sve članovi vladajuće partije, a nama se zabranjuje i da govorimo i da kažemo ono što mislimo. Nama je Narod i Vlada i Parlament, a ne neki tamo belosvetski kriminalci, lopovi i prevaranti.
Kada sam došao u policiju, imao sam ubeđenja. Bilo je to davne 1990. godine, kad sam počeo da radim u Beogradu. Ideja mi je bila da štitim ljude, državu, zakon. Da se obračunavam sa kriminalom. Danas, ne smete da se obračunavate sa kriminalom. Policiji su vezane ruke. Zabranjuju se intervencije policije. Zabranjuju se hapšenja kriminalaca. Kako da zaštitimo narod i državu onda?
I jedna poruka za ministra „doktora Stefanovića“, kako on voli da ga zovemo  - Ministre vi morate da poštujete zakon, a ne da poštujete vašu autokratiju i samovolju. Oni kažu u rešenju kojim su nam oduzeli reprezentativnost, da oni misle da nas nema. Evo, došao sam ovde da budem pored svog naroda! Možete da pretite i otkazima i drugim šikaniranjima, ali mi se povući nećemo!
Mi se nismo povlačili ni pred teroristima, a ne pred vama! Zato idemo u protest ispred Ministarstva unutrašnjih poslova, da kažemo „Doktoru“ šta mislimo o njemu i njegovoj bulumenti! A on ako ima hrabrosti i znanja, za znanje sigurno znamo da ga nema, ali ako ima hrabrosti neka izađe i neka se obrati i svojim policajcima i svom narodu!
I zato vas molim da nas u toj našoj borbi podržite. Ako budete imali neke probleme, ako uočite neki kriminal, obratite se našim aktivistima. Pošaljite nam poruku, da vidimo o čemu se radi. Mi danas nemamo institucije. Mi bismo mogli da podnesemo na desetine krivičnih prijava, ali nemamo kome! Odmah se po sistemu spojenih sudova to baca u fioku, a mi se proglašavamo ludacima.
Na kraju bič puca! I možete da pritiskate koliko god hoćete, bili su i jači od vas i nisu nas slomili! Branite svoje porodice! Branite svoje komšije! Branite svoje domove! Nećemo da dozvolimo ovim okupacionim vlastima, koje imaju jedini zadatak da unište sopstveni narod i sopstvenu državu.
Nas zakletva prema nama samima i prema našem narodu obavezuje da moramo u toj borbi da damo i svoj život! I mi se toga ne bojimo!
Živeli i svako dobro!